Nieuw Leather70 Collectie van Chaud Devant - 4youwebshops.nl

Nieuw Leather70 Collectie van Chaud Devant

 17-11-2015 11:32

Nieuwe Leather70 Collectie van Chaud Devant

Of het nu gaat om foodtrucks die bemand worden door hipsters met baarden en tatoeages of pop-up restaurants met trendy bartenders; eten anno 2015 is stoer. Daar past de nieuwe leren sloven en schorten-lijn van Chaud Devant perfect bij.

Oprichter Bianca van der Lee: “We wilden al langere tijd leer gebruiken in onze collectie, maar voor dagelijks gebruik waren de huidige kwaliteiten leren sloven en schorten veel te zwaar. Nu hebben wij daar een oplossing voor gevonden – het leer van de leather70 Collectie wordt zo behandeld dat het licht en daardoor heel goed draagbaar is - wordt het tijd voor een eigen leer-collectie.” Het resultaat mag er zijn: “De schorten en sloven die we hebben ontwikkeld zijn van prachtig, dun en lichtgewicht leer, zodat de nekbelasting minimaal is.”

Innovatief en praktisch
Wij zijn constant op zoek naar innovatieve materialen en zijn erg blij met de gekozen samenstelling van het leer. De collectie is gemaakt van 70% leer en 30% polyester, waarbij het polyester ook als topcoating is toegepast. Deze combinatie biedt voor professioneel gebruik naast gewichtsvermindering nog een belangrijk voordeel. De toplaag is minder kwetsbaar voor vlekken en zelfs eenvoudiger te reinigen dan 100% leer.

7 modellen, 4 kleuren

In totaal worden dit najaar zeven modellen geïntroduceerd, in de kleuren Moonshine Black, Barrel Brown, Bourbon Gold en Irish Cream. Naast het standaardmodel schort en de ‘hide’, een model met een geheime zak, zijn er nog twee varianten verkrijgbaar; de ‘butcher’ met de asymmetrische voorkant en de ‘fusion’, waarbij de banden kruislings op de rug worden gesloten. Deze laatste twee modellen verlichten de nek nog eens extra. De sloven en schorten zijn goed te combineren in kleur en details, waardoor een mooie eenheid ontstaat in het ieder team.

Van D-ring tot wasbare banden
Zoals we van Chaud Devant gewend zijn, is alles tot in het kleinste detail doordacht.Zo zijn de banden niet alleen verstelbaar, maar ook afknoopbaar, waardoor deze separaat te wassen zijn. Ook zijn er allerlei subtiele toevoegingen als een metalen D-ring voor diverse tools en al dan niet blinde zakken om iets in op te bergen.

Derde innovatie op rij
Eerder dit jaar werden al twee bijzondere collecties geïntroduceerd: een verrassende Denim collectie met industrial look en de milieubesparende RPB collectie - chefwear gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De Leather70 collectie is de derde innovatie op rij. Beschikbaar vanaf dit najaar.
Chaud Devant ontwikkelt en produceert al 20 jaar met veel passie en kennis professionele kokskleding voor chefs, keukenbrigades en bedienend personeel. Met eigen productontwerp en productontwikkeling wordt trendy chefwear geproduceerd in Europese ateliers.